• Zwembad Scharlakenhof

  Posted on november 25, 2013 by in Bouw nieuws

  Wie heeft er nog gereedschap?

  Renovatie Scharlakenhof vordert
  De renovatie van zwembad Scharlakenhof schiet op. Ondertussen is nog iedere hulp welkom. De vrijwilligers die zwembad het Scharlakenhof renoveren, zijn nog op zoek naar mensen die (hand)gereedschap over hebben.

  Hebt u dat of kent u iemand die dit heeft? Dan kunt het op werkdagen langs brengen bij het zwembad tussen 8:30 en 15:00 uur, op zaterdag tussen 8:30 en 13:00 uur, of u eventueel komt met het bij u op komen halen.

  Binnenkort wordt de nieuwe ingang voor het zwembad geplaatst. Door de nieuwe ingang, die op de originele plek komt wordt net als het gebouw in een zeskant gemaakt. De nieuwe entree wordt gebouwd door bouwbedrijf Berendsbouw uit Haren.

  Nieuw entree
  Door de nieuwe entree en de enorme entreehal die inmiddels is gemaakt door alle – onnodige – kantoren te slopen, wordt een ruim ogende entree gemaakt waar ook activiteiten plaats kunnen vinden. De nieuwe ingang wordt gebouwd zodat de zichtlijnen vanaf de nieuwe balie zo zijn dat men met met minder personeel kan gaan werken. Ook wordt een meer open en ruimtelijk gevoel gecreëerd.

  Ketelhuis zonder asbest
  Nu de asbestsanering in het gehele gebouw afgerond is, wordt hard gewerkt aan de vernieuwing en renovatie van het hele gebouw. Een bijzonder onderdeel daarbij is het ketelhuis, de technische ruimte. In deze ruimte staan alle pompen, filters, ketels voor verwarming en buffers voor zwemwater. Het gaat om een enorme ruimte aan de achter-kant van het gebouw. In deze ruimte wordt bijna alle vervangen of gerenoveerd naar nieuwstaat. Alle risicofactoren worden zoveel als mogelijk weggehaald of zo geconstrueerd dat ze in elk geval 10 jaar mee kunnen. Door de asbestsanering was tevens de brandwerende schil rondom de technische ruimte weg, want deze bestond uit asbest. Dit betekent dat er nu een nieuwe brandwerende laag wordt aangebracht door een aantal vrijwilligers.

  Zwemhal
  In de zwemhal wordt druk gewerkt aan het schilderwerk en door een aantal mensen (onder begeleiding van een professional) wordt gewerkt aan de elektrische installatie. Daarnaast is begonnen met het isoleren van de voorgevel en de tuinen rondom het gebouw worden voor de laatste keer onderhouden dit jaar. Binnenkort zal in de nieuwe entree de vloer worden verwijderd (dit zijn nu tegels) waardoor vloerverwaming aangelegd kan worden.

  foto: Marco in ‘t Veldt
  Bron: Harener weekblad

Comments are closed.